Інтелектуальний пошук по контенту конференції....

СЕКЦІЯ 5. ВІТЧИЗНЯНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ДЛЯ ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ



Л. В. Шевченко
Київський національний університет технологій та дизайну
Науковий керівник – к.е.н., доцент Саюн А. О.

ВІТЧИЗНЯНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА
ДЛЯ ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ

У практиці управління підприємством, зокрема в системі ведення фінансового, управлінського та податкового обліку, процесу планування, аналізу та контролю, обробляють, порівнюють й аналізують великі обсяги даних інформації, тобто формується інформаційне забезпечення підтримки прийняття управлінських рішень. Сьогодні підтримка цієї діяльності немислима без електронного опрацювання інформації. Використовуючи інформаційні системи, бухгалтер істотно покращує якість інформаційного забезпечення і надає дієву підтримку функціям планування та контролю. Більше того, вплив динамічного розвитку інформаційних систем і технологій на обліковий процес у сучасних умовах потребує перегляду їх відповідності до наявних потреб діяльності суб'єкта господарювання та оцінювання їх вибору [1].
На сьогодні вітчизняний ринок інформаційних систем і технологій бухгалтерського обліку насичений пакетами прикладних програм, розробниками яких здебільшого є зарубіжні компанії, проте й спостерігається розвиток вітчизняних технологій ведення обліку. Звичайно, вагомим внеском у сфері розвитку вітчизняних облікових систем і технологій є запозичення зарубіжного досвіду, який створив ефективні системи управління суб'єктами господарювання, проте більшість з них є дорогими. Разом з тим, система ведення обліку та сам обліковий процес на сьогодні ставлять нові вимоги до формування та оброблення інформації та прийняття ефективних рішень на цій основі [2].
Програма-платформа MASTER і програмні продукти MASTER – розробка української компанії IT-Enterprise. Цей програмний продукт відповідає вимогам чинного законодавства України та повністю адаптований до українського ринку.
Компанія IT-Enterprise понад 30 років в займається впровадженням ІТ-рішень для автоматизації бізнес-процесів на підприємствах різних напрямів діяльності і має значний досвід розробок і впровадження найскладніших ERP-систем. Рішеннями компанії IT-Enterprise користуються найбільші підприємства України в приватному та державному секторі.
На базі досвіду розробок і впровадження кращих рішень IT-Enterprise на підприємствах-флагманах українського бізнесу створені програмні продукти MASTER для підприємств малого та середнього бізнесу та бюджетних установ України.
Для ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємствах програма  складається з функціональних модулів, що охоплюють всі ділянки бухгалтерського та податкового обліку: «Банк і каса», «Продажі», «Покупки», «Склад», «Виробництво», «ОЗ і НМА», «Податковий облік», «Зарплата», «Кадри», «Операції», «Звіт» та базових модулів «Довідники» та «Адміністрування» [3].
Отже, сьогодні MASTER:Бухгалтерія – єдиний новий програмний продукт на українському ринку з чіткою довгостроковою стратегією розвитку та з реальними амбіціями стати національним лідером ринку бухгалтерських рішень. Його розробка повністю відповідає актуальному українському законодавству і регулярно оперативно оновлюється.

Література

1. Бенько М. М. Новітні інформаційні технології в бухгалтерському обліку / М. М. Бенько // Вісник Львівської комерційної академії. – Сер.: Економічна. – Львів : Вид-во ЛКА, 2014. – Вип. 35. – C. 29-33.
2. Марушко Н. С. Інформаційні системи ведення обліку: сучасний стан і тенденції розвитку / Н. С. Марушко, Г. М. Воляник // Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України. – Сер.: Економічна, 2015. – Вип. 25.3. – 370 с.
3. MASTER:Бухгалтерія [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://masterbuh.com/.

Немає коментарів:

Дописати коментар